Over de Hotel de Posthoorn

Het oudste hotel van Friesland

De geschiedenis

De geschiedenis van hotel de Posthoorn reikt vele eeuwen terug. Reeds in de Tachtigjarige Oorlog was in Dokkum sprake van herberg ‘De Blaauwe Clock’ op de plaats waar nu ons hotel is gevestigd. De eerste vermelding is van 1568.
In 1732 kreeg het hotel de naam de Posthoorn. Dat was typisch een naam van die tijd, waarin de opkomst van de postkoets plaatsvond.
In 1981 werd er een dependance aan de Diepswal bijgebouwd, die toen de historische naam ‘de Blauwe Klok’ kreeg. Inmiddels is deze naam gewijzigd naar ‘Het Pakhuis’.
Sinds die tijd is terras ’t Stalt op het water ook nog aan het bedrijf toegevoegd.
Tevens is het vroegere Pannekoekenhuisje de Sjerppot in 2009 omgebouwd naar ons stadshuisje de Halve Maen met een 5-tal (luxe) kamers.

“Zoek niet verder, je hebt ons gevonden!”

Trots op historie

Uiteraard zijn wij supertrots op de lange historie van ons hotel. Wat zal er zich hier in de afgelopen 450 jaar wat afgespeeld hebben!
Wij zijn in ieder geval vereerd dat we hier (inmiddels al heel wat jaren) deel van uit mogen maken.

“Voel de eeuwenoude geschiedenis”

Fotoboek

Soms krijgen van gasten een mooie oude foto of ansichtkaart van toen. Heb je ook een foto van het hotel in jouw eigen archief die we niet mogen missen! Deel hem dan. Dan geven wij deze een plek in ons grote fotoboek. 

Volg ons via de socials voor meer:
#posthoorndokkum